Home
Info
Terrein
Lid worden
Veelgestelde vragen
Bestuur
Instructeurs
Download
Verhuur kantine
Links
Geschiedenis
Contact
Leden
Wedstrijd en
Sociale test

Geschiedenis

Onze hondenschool is gelegen te Oud-Turnhout in de provincie Antwerpen.
Hondenschool "De Liereman" V.Z.W. werd op 22 april 1988 gesticht door enkele fanatieke hondenliefhebbers. Zij hadden maar 2 doelen voor ogen: ten eerste hun hond sociaal maken tegenover andere honden en mensen (kinderen) en ten tweede te zorgen dat hun hond luisterde naar zijn baas.
De eerste 3 jaren konden we een 50-tal leden tot onze groep tellen. Momenteel zijn we een club die ongeveer 300 à 400 leden telt.
2x per week staan vrijwillige instructeurs (gebrevetteerde en niet-gebrevetteerde) en hulpinstructeurs paraat om in weer en wind de geleiders wegwijs te maken en te helpen bij het socialiseren van hun dikke vriend, de hond.
Buiten het aanleren van het gehoorzaamheidsprogramma aan geleiders en hun hond, zijn er ook tal van activiteiten die de vereniging inricht. Zo richten wij o.a. jaarlijks een wedstrijd in het gehoorzaamheidsprogramma in.
Op 18 april 2003 hebben we ons 15-jarig bestaan gevierd. Die jaren zijn niet altijd even rustig verlopen. Zoals bij elke vereniging hebben wij ook onze ups en downs beleefd.
danny Zo is op 16 januari 2003 onze voorzitter en hoofdinstructeur Danny Lievens in een arbeidsongeval om het leven gekomen. Ter nagedachtenis aan Danny hebben we onze jaarlijkse wedstrijd in het G.P.2 omgedoopt tot de Memorial Danny Lievens.
Maar er zijn ons ook goede positieve zaken overkomen. Sinds enkele jaren is onze kantine aan het verzakken. Omdat wij op een zone-vreemd terrein zitten, hadden wij geen alternatief om hier iets aan te doen en hebben we aan de gemeente een aanvraag gedaan om te mogen verhuizen. Op 10 februari 2005 hebben we een offici?le brief van de gemeente ontvangen met de bevestiging dat we onze clubwerking verder kunnen zetten op een terrein op het sportpark De Hoogt. Wanneer we verhuizen is nog niet bekend maar iedereen zal tijdig op de hoogte gebracht worden.
28 juni 2007, een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Hondenschool De Liereman VZW. We hebben vandaag onze bouwvergunning op het gemeentehuis mogen ontvangen. We kunnen eindelijk aan de bouw van onze nieuwe kantine op onze nieuwe locatie beginnen.
01 augustus 2007, de eerste werkzaamheden aa nde nieuwe kantine zijn gestart. Het begin van maanden noeste arbeid door steeds dezelfde schare trouwe medewerkers.
19 september 2008. Onze nieuwe kantine wordt officieel ingehuldigd. Onze verhuis is zo waar een feit. Hondenschool De Liereman doet het boek Schuurhovenberg dicht, neemt de herinneringen mee naar het nieuwe boek op Sportpark De Hoogt.
13 maanden noeste arbeid samen met vrijwilligers. Mensen die zich onbaatzuchtig hebben ingezet voor hun nieuwe kantine voor hun vereniging. Daar zijn maar 2 woorden voor: RESPECT en DANK JE WEL.
En zo zijn we stilaan aan de nieuwe mijlpaal aangekomen: 22 april 2013 = 25 jarig bestaan van onze vereniging. In die 25 jaar hebben we zomerweer en stormweer meegemaakt maar we kunnen met trots zeggen dat we ons motto nooit opzij hebben gezet: Het aanleren van gehoorzaamheid en socialisatie bij honden zonder uit het oog te verliezen dat een hond een hond en tevens je beste vriend is.